15 Kasım 2012 Perşembe

ÇANKAYA BELEDİYESİ KADIN SIĞINMA EVİ, “GÜNEŞ BEBEK” BÜTÜNLEMESİ’’


ÇANKAYA BELEDİYESİ
KADIN SIĞINMA EVİ, “GÜNEŞ BEBEK” BÜTÜNLEMESİ’’
AGİKAD olarak amacımız kadının güçlenmesine girişimcilik başarısına katkı koyacak eğitimlerimizin devamı olan,  Çankaya Belediyesi Sığınma evindeki  çalışmalarımızın devamında Sığıma evinden çıkan kadınlara katkı koyabileceğimiz Girişimimizle, 11-18 Nisan 2011 Tarihinde AB projesi GURUNDİTVİĞ öğrenme ortaklığı projemiz Hollanda da Çankaya Belediyesi dayanışmamızın yanı sıra, sizleri tanıtarak özellikle sığınma evindeki başarılarınızı aktardık. Amacımızla örtüşen kadın sığıma evinden çıkan kadınlara İstihdam yaratacak ve Maaş destekli yapılanmanın özellikleri sizler için gerekli olan destek sözünü aldık. Bu konuda birlikte gerçekleştirebileceğimiz Projeyle, Hollanda Ülkesi işbirliğimizle amacımıza ulaşmış olacağız. 
AB GRUNDTVIG Proje faaliyetimizin içerisine aldığımız,, Çankaya Belediyesi Sığınma evinde gerçekleştirdiğimiz el becerileri eğitiminin yanı sıra, kurulmasına sebep olduğumuz, Atölyeyi iyileşme evi olarak adlandırdık. Bu eve çöküntü halinde gelen kadının duygularını çocukluğuyla buluşmasında yapılan Bez bebeklerle katkı koyacağımıza inanıyoruz,  İhtiyaç sahibi kadınlar, Bez bebekler de kendilerini bütünleştireceklerdir.
Yukarı da  bahsettiğim gibi yeniden yaşama sarılıp  güneş bebek olarak doğmalarına kurumun önemli desteği yanında, bizim rolümüzün etkisini duygusal anlamda bez bebekte yaşatmayı özellikle istiyoruz.
Çünkü her kadın bir güneştir, bu anlamda kendi değerini fark etmesi daha da önemlidir, Güneş olmasa hayat durur örneğiyle, hayatı kadının yokluğundaki yaşam gibi kurguluyoruz. uygulamamızda kadın istihdamına dernek olarak ve ayrıca kendimizce öncülük etmek hepimiz için çok önemli, aşağıdaki örneğimizle dernekle başlayan girişimimiz, 
Çoğu kadınların istihdam edilebilirliklerinin yetersizliğinin nedenlerinden biri de, beceri ve mesleki nitelik eksikliğidir. Kadınların dışarıda iş yapabilmeleri ya da ücret karşılığı çalışmaları hem toplumsal hem de kendilerinin bilincinde değişimim olması ile olanaklı görünmektedir. Özellikle kadın olmanın evde olmak anne olmak ile eşitlendiği, kutsandığı gerçeği ile yüzleşmeden yola çıkmak mesafe almak zor görünmektedir. Güneş bebekler bu anlamda, kadınlara çok şey vereceği  gibi, onlara refakat ederek güç de katabileceklerdir Bu konuda
Devlet düzeninde iyileştirmek adına yapılması gereken en önemli kısım, bu gibi mekanlar dan çıkan kadınlarımıza olanak sağlanması ve İstihdamının gerçekleşmesi çok önemli bir ihtiyaçtır diyoruz. 
İnsaf KILIÇ, 19.05.2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder