25 Temmuz 2012 Çarşamba

“Grundvig” projesi, AGİKAD "İSVEÇ Stockholm" Raporu 12.12.2011

ÖZET RAPOR
“Grundvig” projesi için, AGİKAD olarak 3 kişi (İnsaf Kılıç, Hayriye Mutlu ve Handan Demirdamar) Avusturya’dan 2 kişi, Romanya’dan 2 kişi, Hollanda’dan 2 kişi Olmak üzere 11 kişi İSVEÇ Stockholm’de bir araya gelerek aşağıdaki çalışmalar gerçekleştirilmiştir.
12.12.2011 tarihinde yapılan program uygulamaları için otelden katılımcılar alınarak toplantının yapılacağı OMSORG NARA DIK ‘E götürülmüş ve saat 9.00’da İsveç temsilcisi Sn.Hüsamettin Bey tarafından toplantının açılışı  yapılmıştır. Yapılan çalışmaların özeti ve proje ortaklarının yaptıkları çalışmaların sunumuna geçilmiştir.
1. AGİKAD sunumunda; AGİKAD’ın Türkiye’de uyguladığı girişimcilik konusu ve kadınların girişimde uygulayacağı sosyal aktivitelerde nelere dikkat edileceği konusu, örnek seçilen kişinin girişimciliği anlatılmıştır.
2. TUTAM, Hollanda’da göçmen kadınlarının eğitimi, topluma kazandırılması, dil problemlerinin çözümü için eğitim yaptıklarını anlatmışlardır.
3. AVUSTURYA, kahvehanelerde sosyal aktivite çalışmaları yaparak (7’li gruplarla) kültürel bilgi aktarma çalışmaları yaptıkları anlatılmıştır.
4. ROMANYA, Non Violence cafe  Women+ Men, Actors Role Play yaptıklarını ve bu uygulamalarda en çok başarıyı 50 yaş üstü bayanlardan sağlandığını belirtmişlerdir.
5. İSVEÇ, Sosyal Demokratların yönetimine uygun yapılanmakta olduklarını, Sosyal Hizmet,  engelli yasası ile ilgili hizmetleri Belediye yasaları içerisinde yaptıklarını, yaşlı kadınların buluşma noktaları, oturacakları, vakit geçirecekleri ve yaşlılara bakım hizmetlerini yapabilecek kuruluşların bu konu üzerinde özelleştirme çalışmalarını10 yıldan beri sürdürdüklerini belirtmişlerdir.
EVEO toplantı salonunda İsveç İŞKUR’dan Mats Ericsson’un kadın- erkek üzerine İŞKUR’un ne yaptığı konusu anlatılmıştır.
Seminer sonunda arabalara binilerek yaşlıların zamanlarını geçirdikleri yer ve göçmen kadınların eğitim gördükleri yerlerin ziyaretlerine gidilmiştir.
Belediyede görev alan, belediyede parti temsilcisi ve İsveç’te ilk seçilen 2. Türk olan HASAN DÖLEK,bize belediye meclisini gezdirerek tanıtımını ve belediyedeki çalışmaları anlatmışlardır.
BOTKYRKA bölgesindeki belediyeye gidilmiş ve bu belediyede Anna GOATA, Serkan KÖSE (Yetişkinler Eğitim Komisyon Başkanı) iş piyasası, sosyal konuların sürdürülebilirliği ve Kadın-Erkek eşitliği konusunda yaptıkları araştırmalar hakkında bilgi vermişlerdir.
Proje toplantımız, ortaklarımızla uyum içerisinde tamamlanarak, son ortağımızla yapacağımız Hollanda toplantısının 22-26 Nisan 2012 tarihinde gerçekleştirilmesine karar verilmiştir.                                                           
                                                                           PROJE SORUMLUSU
                                                                            AGİKAD BAŞKANI
                                                                                İNSAF KILIÇ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder