25 Temmuz 2012 Çarşamba

AGİKAD Grundıg Projesi Hollanda Raporu

23 Nisan 2012 tarihinde Wageningen’de: 4 Katılımcı ile İsveç ekibi (EVEO, SE), 5 Katılımcıyla Avusturya ekibi (WAKT), 4 katılımcıyla Romanya ekibi (Pro WOMEN), 1 katılımcıyla Türkiye ekibi (AGİKAD), 2 katılımcıyla Hollanda ekibi (TUTAM) olmak üzere 16 katılımcı ile toplandık.Katılımcıların ardından her ekip kendi gerçekleştirdiği etkinlikleri paylaştı.
A-) AGİKAD-Şükran KİTİŞ,

1) Ankara’da Altındağ bölgesinde bir okulun öğrencilere ve velilere insan hakları sunumu ile başlayan aile içi iletişim ve aile içi şiddetle mücadele eğitimi ile devam eden seminerlerini ve annelerin iş istihdamı ve bu bölgenin aile içi ihtiyaç belirlemesi için alan çalışması yapılması amacıyla kaymakamlık oluru alınarak Üniversitelerin ve Ankara Çocuk Platformunun da desteği ile gerçekleştirilen yerel projeyi anlattı.
2) Agikad’ın yerel televizyonda aile içi şiddet ve kadın sorunlarının ele alındığı programı paylaştı.

B-) Pro WOMEN-VAİNA

1) Genç bayanlar için insan kaynaklarına yatırım ile fırsat eşitliği sağlayacı, grupları kalkındırıcı ve istihdama yönelik projesini
2) bakanlıkça tanınmış sertifikalı dil ve bilgisayar eğitimi ve iş istihdamı projesini paylaştı.180 kişiye iş imkânı yaratıldığını bildirdi.3000 kitapçık basılmış ve 4000 kişiye tanıtım yapılmış.

C-) EVEO-Hüsamettin

Stockholm de değişik belediyeler ile projeler yapmışlar.
1)      işe yerleştirilenlerin %50 si EVEO’dan mesleki kurslar, sağlık hizmetleri ve özürlülerle yaşlı bakımı eğitimleri verilmiş.
2)      Özürlüler basketbol takımı kurmuşlar. Özürlü gençler için dernek kurup sosyal faaliyet ve yetenek geliştirme eğitimleri verilmiş.
3)      İstanbul Belediyesi ile yaşlı bakımında ortak model oluşturma çalışmaları yapılmış.

D) TUTAM- Doğan YÜKSEL-

1) 1.Grup:  genç katılımcılar-toplumda seslerini nasıl duyabilirler
                    Çocukların eğitimi ve 7 genç bayana kurs
                    Yeni evlilere özel hayat ve iş hayatını dengeleme teknikleri eğitimi(25 katılımcı)
10 katılımcıya geleceğe yönelik planlar yapma becerisi kazandırma ve Kurumsal girişimcilik amacıyla bilgilerin arşivlenmesi yöntemleri
2.GRUP                Aile içi baskılar ve kendi geleceklerini kurma konusunda kişisel gelişim eğitimleri
SOLİDEZ  ziyaret edildi. Pek çok etkinliğin yapıldığı lokal.ONS HUİS(Bizim ev)Mahalleliye yardımların yapıldığı, atölyeleri olan,elişleri öğretilen ve yapılan bir yer- Amacı; sağlam toplum yaratmak için bireylerin kendilerini geliştirdiği ve birbirlerine destek verdiği bir ortam oluşturmak. kâr amacı yok.Belediyeler destek veriyor.
Stadsatelver-Solidezin bir parçası-sosyal faaliyetleri destekleyen yer
ANA ELİSA isimli çocuklu bir bayan konuk geldi. Yaşadığı sorunları ve TUTAM’dan aldığı destekle geldiği yeri anlattı.
2. Günde:Ir.JEANNE VAN POFFEL sunumu izlendi.kişisel gelişim, göçmen sorunları ve uyum teknikleri  kursları anlatıldı.
Öğleden sonra BRİGİTTE VAN DER HEİJDEN isimli bir uzman konuk sunumu izlendi. WORKSHOP yapıldı.
3. Günde: Kültür gezisi olarak ARBERETUM gezildi. Akşam bir Yunan restoranda veda yemeği yenilerek yapılan çalışmalar kutlandı.
TUTAM tarafından hazırlanan değerlendirme formları dolduruldu. Ve yeni projeler için konuşuldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder